Da jeg første gang stødte på Pink Army slog mit hjerte en kolbøtte. Der var to soldater iført pink fra støvle til hjelm, parate til at skyde med deres lyserøde geværer. Heldigvis var de fastfrosset i denne voldelige gerning … og så var de i øvrigt kun ca. 3 cm. høje. Kolbøtten var derfor af glædelig overraskelse, for sikke en fin, lille visuel skat jeg havde fundet der langs med kanalen i indre by. Jeg har sidenhen været heldig at støde på små enheder af soldater fra denne hær rundt om i København, selv under en workshop, hvor jeg havde indlagt en visuel gåtur på Nørrebro, stødte vi på et par stykker.

I forbindelse med en studietur til Berlin med holdet bag Ladies Drawing Night her i efteråret, fordelte vi planlægning af dagene imellem os. Programmet var springfyldt med bla. spændende museumsbesøg og alverdens kreative opgaver. Jeg selv var ikke overraskende meget tændt på at komme med på en alternativ guide-tur hvor vi blev ført rundt i mindre kendte kvarterer, stræder og gyder og med primært fokus på street-art.
LDN-holdet slap dog ikke afsted med kun at være tilhørere … vi fik hver udleveret en lille pink-malet soldat, som vi skulle placere et selvvalgt sted i byen – alene eller i mindre grupper. Og dermed blev vi selv, på denne så fine og ganske uskyldige og herlig ironiske måde, street-art-aktivister i kampen mod krig … i toget, på budstoppestedet, på hegn, osv. Placeringerne blev dokumenteret, billederne sendt ind til General Ruseus og kan nu ses som en del af samlingen på Pink Armys FB.

Vi er stolte af vores debut som antikrigs-aktivister med vores lidt gammeldags Warhammer-lignende soldater med spyd, bue og pil. Og så håber jeg, at vi tilmed har sørget for smil og hjertegalop hos en masse berlinere (og måske nye streetart-aktivister) 😉

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.