Det hører efterhånden til sjældenhederne, men det gør det bare endnu mere til noget helt særligt; at få et brev med posten – et brev der er håndskrevet og med et rigtigt frimærke med både takker og lim på bagsiden. Jeg forstår godt, at det klør i fingrene på en filatelist, når han/hun får fingrene i et frimærke. Måske banker mit hjerte ikke hurtigere af samme grund som filatelistens, da min kærlighed for frimærket primært er det visuelle; motivet, kompositionen og ikke mindst formatet – de bittesmå detaljer, som var det et sofastykke til dukkehuset.

Når frimærket indgår i en større sammenhæng, f.eks. i en komposition på et helt frimærkeark , i en serie eller på en souvenirmappe el.lign., så kan min begejstring ingen ende tage, og i tilfælde, hvor en kreativ sjæl finder på at tegne på kuverten, især med frimærket som udgangspunkt, så får jeg seriøs åndenød. Et sådan slagtilfælde fik jeg derfor også, da jeg så den britiske kunstner Mr. Bingo‘s serie “Dirty Queen” med illustrationer af Dronning Elisabeth II, hvoraf et par stykker ses her:

dirty-queen-mr-bingo-1

dirty-queen-mr-bingo-2

Se evt den resterende serie her på UFUNK.

Et par illustrationer, som nok enten er meget inspirerede af ovenstående eller omvendt, dukker frem på Google, når man søger på dronningen og frimærker (navngivet hhv Emma Block (tv) og Elisabeth Block (th)):

Queen_Block

 

Dronning Elizabeth er i det hele taget en populær person at portrættere – naturligvis pga hendes titel, men nok også pga hendes karakteristika. Hendes hatte er helt ikoniske og profilen letgenkendelig, som det fremgår tydeligt i kunstneren Trudy Cooks version herunder:

Queen-by-Trudy-Cook

Og i en særlig overvældende frimærke-collage-version (med 4000 frimærker), af kunstner ved navn Peter Mason , er det nok især munden med de smalle læber, der er det primære karaktertræk:

Peter Mason

 

Ja, mulighederne er mange og rigtig mange visuelle løsninger er prøvet af gennem tiden, både de sobre, frække, enkle, komplicerede, osv.

jubilaeum

Men jeg er sikker på at temaet er uudtømmeligt, så det er bare at komme i gang … Er du vild med frimærker eller den britiske dronning, kan man her hverve sig både gulv- og vægtæpper samt oven i købet sofapuder med dette motiv.

 

 

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.