“Jeg hedder Christina Bruun Olsson, og jeg er en instagrammer” … så er det sagt!

Ligesom mindst 260.000 andre danskere og 150 mio. på verdensplan, er jeg på Instagram … og jeg er vild med det. “Hvordan kan du dog have tid til det?” er der mange, der spørger om. Eller; “Nå, sådan noget med at vise sit privatliv og lave selfies er ikke liiiige noget for mig” fastslår rigtig mange andre.

Udover, at der imellem rigtig meget møg, er nogle profiler med et billedgalleri, der er en sand lise for sjælen, er det for mig, som visuel person, også et herligt redskab til at fastfryse den enorme mængde af billeder, som jeg selv får øje på hver eneste dag. Billederne lagres nu et sted, hvor andre kan få gavn af det, i stedet for oppe i min til tider overfyldte billede-hjerne. Det er  et professionelt redskab på lige fod med min notesbog og derfor på ingen måde spild af tid for mig.

Min skattekiste er nu oppe på 400 opslag, og det er naturligvis et jubilæum, der skal fejres med maner! Derfor denne lille gennemgang af mine kategorier og prioritering af dem … der er ikke megen kagebagning, deller og sko imellem, så mange vil med sikkerhed kede sig ihjel. Men måske også nogle vil nyde mit galleri? I så fald skal de være meget, meget velkomne:

 

Kvalitetsmotiver

Jeg er ikke fotograf, absolut slet, slet ikke – ord som blænde og lukketid er nærmest russisk for migselvom min fotograf-far har forsøgt at forklare mig det et utal af gange. Men selvom jeg ikke har den tekniske viden på plads omkring det fotografiske håndværk, så kan jeg se. Og sommetider er jeg oven i købet så utrolig heldig, at motiver med former, vinkler, kompositioner, lys og skygge eller andre spændende effekter, dukker op foran linsen på min mobil.

Fotografisk-kvalitet

 

Hverdagens detaljerigdom

Om det er løgskaller under madlavningen, en kurv med terninger fra fritidshjemmet, blindskrift fra min fars plejehjem eller gamle brikker fra det traditionelle jule-bankospil med familien, så bliver jeg lige fascineret over den verden der åbner sig, når jeg går helt tæt på tingene. Her kommer materiales taktilitet og strukturer i fokus og mængder bliver uendelige med den rette beskæring.

Hverdagsting

 

Kig ned kig op

Jeg transporterer mig dagligt hovedsageligt ved hjælp af de offentlige transportmidler, cykling eller på gå-ben. Det er en kærkommen mulighed for at se sig rigtig godt omkring undervejs fra destination a til b. Den lille verden omkring os kan byde på alt fra det udtrådte tyggegummi i fortorvet, som har taget form af et hjerte, til dukken der kigger ud af en skraldepose på en stille villavej.

Paa-min-vej

 

Skud fra den kreative branche

Jeg møder og networker med en del spændende konkollegaer og elsker at se, hvordan de indretter sig på deres arbejdsplads, hvad der inspirerer dem, osv. Jeg opholder mig desuden en del på bla. Designskolen, hvor jeg bombarderes af skønne, skøre og skæve visualiseringer. Det kan være arbejder, som de studerende laver i mine undervisningsforløb, eller løse skitser, undervisningsmateriale eller andet guf der er en del af miljøet.

Designskolen

 

Selvpromovering

Denne kategori formidler både min gøren og laden i min faglige dagligdag, og i få tilfælde opgaver, som jeg har lavet. Nogle typer opgaver egner sig rigtig godt til instagram-miljøet – her er #Byensengle et godt eksempel, idet konceptet netop dyrkede mobilfotografi og selfie-genren fra en humoristisk vinkel, hvilket der kom en fin instragram-konkurrence ud af med Byens Hegn som afsender. Desuden kunne man via et hashtag, kategorisere og samle alle de engle, der var med på spøgen, hvilket var sjovt at følge fra sofaen. Også små vignetter, uhøjtidelige og hurtige skitser, o.lign. som ikke har en volumen til at blive vist andetsteds, kan med fordel få en plads herinde i det spraglede galleri.

Selvpromovering

 

Barnlige påfund og stor stolthed

Jeg er jo sindsyg stolt af mine børn … selvfølgelig! Og meget af det de siger og gør, kan mange andre stolte forældre sikkert nikke genkendende til fra deres hverdag. Hvis jeg fotograferer  og deler deres guldkorn på Instagram, er min vinkel altid med det faglige fokus, noget der inspirerer mig og måske også kan inspirere andre, hvadenten de er børneglade forældre eller ej!

Hvad-mine-boern-laver

 

Mennesker

De er der også … mine børn … og når jeg en sjælden gang imellem overvejer at lægge et sådan billede på Instragram, er det handlingen eller kvaliteten i billedet der er afgørende. Gode portrætter, af levende mennesker der har en fantastisk energi, er for mig et vigtigt supplement til tyggegummi, kirketårne, street-art og andre store og små detaljer fra hverdagen. Somme tider er det mennesker, der står mig nært, andre gange vildt fremmede. Hvem der er portrætteret er irrelevant for min Instagram-omverden, for kun en brøkdel kender mig personligt.

Mine-børn

 

 

Del gerne dine instagramglæder og -sorger, yndlingsfotografer eller andet instagramnørderi eller mangel på samme 🙂

 

 

 

 

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.