Det har været en stor fornøjelse at udvikle værket ‘Byens engle’, der kommer til at hænge på 15 meter af metrobyggeriets Byens Hegn på Kgs. Nytorv den næste måneds tid (og efterfølgende ved Nørrebro station på ubestemt tid). I samarbejde med CopenhagenFurnitureFactory v. den super dygtige snedker Christoffer Havning, er projektet blevet både flot og meget velbesøgt, og det er vi stolte af 🙂

Her lidt billeder fra processen:

De mange englevinger blev fotograferet på Thorvaldsens Museum

Thorvaldsen-engel

 

… fritlagt og printet ud på overhead, så de kunne få dem op i 100% størrelse, hvor de blev tegnet over på store stykker karton.

Englevinger_Byens-engle_1

 

Derefter blev de alle skåret til, så de fremstod som mere grafiske silhuetter til brug som skabeloner direkte på hegnet.

Englevinger_Byens-engle_2

 

CopenhagenFurnitureFactory står for høj kvalitet og håndværk og der er selvfølgelig kælet for den mindste detalje:

Copenhagenfurniturefactory_Byens-engle_4

CopenhagenFurnitureFactory

 

Her er Christoffer Havning i gang med at sætte sine smukke englebænke op. Hver bænk har 3 siddepladser, som er lavet som bøjler af formbøjet træ, således at man ‘tvinges’ til at side i een bestemt stilling, der passer til vingernes positioner. De er lavet af træsorten Red Balau, der med sin rødlige nuance står smuk til hegnets grønne farve og egner sig til damning/bøjning til udvikling af bøjlerne.

Copenhagenfurniturefactory_Byens-engle

 

Her er Christoffer og Tobias modeller for mig, da skabelonerne skal placeres på med tegnestifter på hegnet …

Copenhagenfurniturefactory_Byens-engle_2

 

… og optegningen samt malerarbejdet kan begynde …

Englevinger_Byens-engle_3

 

Efter en meget, meget kold uge ….

Englevinger_Byens-engle_4

… er englevingerne nu færdige og i brug. Det englesøde motiv appellerer tilsyneladende til alle; børn, unge, ældre, kvinder, mænd, danskere, turister, familier, businessfolk, mv. Alle har været forbi, stået i kø, blevet fotograferet, grinet og hilset. Jeg har sågar fået forespørgsler på ryg-tatoveringer under malerarbejdet. Fra næste uge går Metroselskabet Byens Hegns engle-selfie-konkurrence i gang. Man skal blot hashtagge sit billede på Instagram med #byensengle. Held og lykke.

Englevinger_Byens-engle_5

Byensengle

 

 

Instagram_Byens-engle

 

 

 

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.