På bloggen topdesign mag kan man finde en flot samling af illustrationer, alle med det tilfælles, at de er lavet af tusindvis små illustrationer. Det er en illustartionsteknik der fascinerer mig meget, og jeg har da også selv forsøgt mig lidt i genren med bla. et stempel-portrætt af min datter Miamaja samt et typografisk portræt af James Joyce.

Det viser sig da også ved nærmere eftersyn af førnævnte samling, at den hovedsageligt består af portrætter. Min absolut favorit er en collage med pengesedler, som jeg herunder viser et udsnit af (desværre er der ikke opgivet noget navn på kunstneren). Det er så enkelt og alligevel lykkedes så flot. Læg f.eks. mærke til den runde brillekant …

Portrait

 

Samlingen mangler dog et væsentligt eksemplar, nemlig den japanske designer og kunstner Shigeo Fukuda’s parafrase af Mona Lisa lavet af flag – sindsyg flot løst, idet alle flagenes rektangulære form er bevaret  ingen beskæringer der liiiige får det hele til at gå op. Og så er  værket her mindst 15 år gammelt! Læg mærke til den lille dør nederst på billeder … det er en plakat af dimentioner!

Shigeo-Fukuda_mona-lisa

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.