En meget grå og regnfuld dag forleden valgte jeg at tilbringe med nogle gøremål på Christianshavn … og sikke et held. Turen viste sig at blive en oplevelse ud over det sædvanlige med små visuelle solglimt overalt. Se nu bare her:

 

På vej ind mod byen ser jeg, ud af togets vindue, denne dirigent der er ved at blive kørt  over ende af et cykelpiktogram. Læg mærke til kroppens bagudrettede buede bevægelse der fint følger cyklens dæk, som oven i købet går ned og rammer linjen i hans ben. Jeg bliver så begejstret når sådanne formmæssige tilfældigheder mødes, ikke mindst ved så kontrastfulde motiver som her mellem foto og grafik. Jeg har før beskrevet disse tilfældige møder andre steder på “Scenetoget“.

 

Da jeg kommer op fra Metrostationen på Christianshavn, standser denne bus lige foran mig. Jeg studser over den markante streg, der går tværs gennem layoutet på Twilight-reklamen, ikke mindst dens placering hen over øjnene på pigen. Det tager mig et øjeblik at afkode, at den ikke er en bevidst del af layoutet men derimod en del af bussen … men grundet stregens så nøjagtige placering på motivet af personerne, er jeg naturligvis nød til at overveje, om bussens linjer mon har været tænkt ind i layout-processen. Enten er det temmelig uheldigt og har på ingen måde været et bevidst møde, som jeg før har været inde på et par gange, bla på de store Metrovægge. Eller også er denne situation fantastisk flot tænkt igennem frem til implementeringen. Jeg har ikke set Twilight og kan ikke vurdere det.

 

Da jeg drejer ned af Sankt Annæ Gade, møder jeg denne patinerede diva godt gemt i muren. Hendes vrængende, skæve mund og optegnede læber passer fint ind i denne julefrokosttid. Sikke en fest hun har haft … eller?

 

Dette møde mellem flere lag plakater er jo også HELT FANTASTISK, een af mine helt store sære interesser. Især de mange portræt-plakater, der bliver hængt op i før valg, kan byde på temmelig sjove møder partierne og kandidaterne imellem. Men jeg synes nu også at denne repræsenterer julefrokosttiden temmelig godt … har vi et jalousi-trekantsdrama her?

 

Efter et besøg i Dansk Arkitektur Centers boghandel blev jeg hilst pænt farvel og på snarligt gensyn af en noget mere velafbalanceret dame, gallionsfiguren (her fra en kronet vinkel) uden for Orlogsmuseet på Ovengaden neden Vandet.

 

 

 

 

3 Comments

  • Jeg elsker de her rute indlæg, men hvad er det for nogle julefrokoster du kommer til?

    Hilsen M

  • Skønt indlæg! Elsker de dage hvor jeg lægger mærke til alle de små ting. Og især hvis den starter ud, sådan rigtig kedelig og grå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.