Det er ikke gået min opmærksomhed forbi, at der er kommet en ny James Bond-film … for jeg bliver jo helt høj af at se, hvordan grafik og foto er nøje komponeret ifh til hinanden på plakatstandere overalt i byen i denne tid. Det er nemlig bestemt ikke tilfældigt at Daniel Craig ligger, som han gør, med det ene ben bukket, så det har samme vinkel som 7-tallet, og at han holder den korte revolver helt vandret, nøjagtig som den korte streg oven over. Enkelte former i 007-grafikken er dekomponeret, foto udarbejdet derefter og elementerne er sammensat i en flot komposition.

Dekomposition layout

 

Skal man med tog i biografen, er der mulighed for at møde et s-tog, der kaldes “scene-toget”, idet det er folieret med store billeder fra koncerter, teater, mm. På cykelvognen har man imidlertid et stort cykel-piktogram, der grundet folien nu kun kan ses på vinduerne. Mødet mellem foliens motiv, en balletdanser i spring, og cyklens grafiske linjer er meget interessant, da de forholder sig meget konstruktivt til hinanden. Den bagerste fod (A) stikker ud præcis hvor hjulets bue slutter og cykelstangens lige og lidt skrå linje understøtter balletdanserens ranke holdning og fremadrettede bevægelse (B). Brystet runder ind mod maven i nøjagtig samme bue som hjulet (D) og benets vandrettet linje ligger tæt på den vandrette stang mellem hjul og pedal (C) …

Men også kun næsten. Var motivet rykket en anelse ned, ville D- og C-punkterne gå i hak så præcist som et tandhjul. Jeg forestiller mig nu ikke at nogen har forudset dette interessante møde mellem de to visuelle elementer i layoutet, da det på resten af toget tydeligvis ikke er tænkt ind. I så fald er det en temmelig heldig løsning der er kommet ud af denne tilfældighed.

Dekomponering layout illustration

 

Og når nu jeg er ved emnerne; ballet og komposition af foto og grafik, er det jo oplagt at vise et par eksempler fra en serie af balletcollager, som jeg lavede en del år tilbage. Grafikken er rester fra afrevne plakatstykker og øvelsen var, at få disse plakatstykker hægtet på en balletdanser, så linjer, vinkler og bevægelser gik i symbiose.

Dekomposition Dekomponering Illustration moderne ballet

Dekomposition Dekomponering Illustration moderne ballet

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.