Dette indlæg bliver et af de sjælne her på bloggen, hvis budskab er, at man absolut ikke på nogen tænkelig måde må være kreativ … altså når man skal sætte sin stemme på stemmesedlerne til det kommende kommune- og regionsvalg.

Jeg ved naturligvis godt, at det blot forventes af vælgerne, at de sætter et enkelt lille kryds … og hor svært kan det nu lige være? Men at de stemmesedler der har en anden form for tydelig markering end et kryds, kan blive kasseret som ugyldig, var alligevel lidt af en øjenåbner for mig. Da de fleste af læserne på denne blog givetvis vil definere sig som kreative, vil jeg derfor formidle de vigtige og meget klare regler for, hvordan man sætter et kryds og appellere til ikke at være for hurtig, aggressiv, kærlig eller på anden måde følelsesladet, når stemmen skal nedfældes.

  • Man må på ingen måde ikke skrive ord, bogstaver, tal eller andre tegn på stemmesedlen.
  • Sure eller glade smileyer (med eller uden hoved) samt hjerter og lignende symboler der kan påvirke stemmetælleren, kan på ingen måde godkendes.
  • Kruseduller og andre mere eller mindre minimalistiske abstraktioner går ej heller.
  • Tilbage er der en gråzone med markeringer, der lægger sig tæt op af det klassiske kryds. Kan et flueben, et drejet kryds (som jo i realiteten kan forveksles med et kors) samt det hurtige kryds (som typisk danner en cirkelformet forbindelse imellem de to spejlvendte streger, når vælgeren ikke har tid til at løfte blyanten) godkendes? Det vil givetvis være op til stemmetællerne at vurdere. Er de i tvivl, bliver den kasseret.
  • Derfor kan jeg anbefale, at alle der får akut kreative lyster, hvadenten der er sprogligt eller visuelt, tager sig gevaldigt sammen i den korte tid, de står med blyanten i hånden. Som passioneret Wordfeudspiller kan jeg godt få lidt ticks af for mange x’er, men i denne sammenhæng skal det heldigvis ikke danne noget som helst. Så jeg vil nyde øjeblikket hvor et simpelt X er nok 🙂

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.