Når jeg cykler forbi min søns skole, kommer jeg forbi et lille, åbent anlæg der ligger ud til den trafikerede Jyllingevej i Vanløse. Ud over lidt træer, bænke og en gruppe glade øldrikkere, står også en lille bronche-skulptur af Jens Jacob Bregnø fra 1939. Den forestiller en mor med et barn, der hvisker hende i øret, og skulpturen hedder derfor “Hemmeligheden”.

Hvad der er særlig specielt ved denne ganske uanseelige statue er, at den i årevis har været omdrejningspunkt for en kreativ sjæls uskyldige finurligheder. Somme tider er ting limet fast på soklen, andre gange er der stillet eller lagt ting på eller omkring skulpturen. Første gang jeg blev opmærksom på denne hverdagsgimmick, var da en lille, hvid porcelæns-madonna og en broget plastik-ko lyste op en grå efterårsmorgen for en del år tilbage (øverste billedet herunder). Jeg troede først, at det var et barn, der havde leget med/glemt disse figurer, men må erkende, at det dermed må være et meget målbevidst og tålmodigt barn, der nu efterhånden er blevet et ungt menneske. Jeg hælder derfor mere til, at det er en lokal og kreativ sjæl, der bor i nærheden eller kommer forbi jævnligt (måske bor personen i boligblokken bagved og dermed kan få fornøjelsen af at overvære de nysgerrige forbipasserende? Eller han/hun sidder på bænken med en øl i hånden og har en fest på flere planer)?

Jeg har taget mange fotos gennem tiden men også ofte tænkt “det skal jeg lige få fotograferet i morgen” … og så er installationen imidlertid blevet fjernet. Installationerne er i øvrigt også af meget varierende karakter – indholds-, kvalitets- og omfangsmæssigt. I skrivende stund har moren fået tape for munden mens barnet tygger på et lyserødt kys nær hendes øre (billedet herover).

For nogle måneder siden opdagede jeg, at også træerne var blevet inddraget med ophængte lygter, cd-plader mv.

Organiseret streetart er det med sikkerhed ikke, men en del af streetartkunsten er netop at være vedholdende, og det må man sige, at denne person (gruppe?) er. Hold nu op hvor gad jeg godt møde denne person en dag, men det forbliver nok en hemmelighed, ganske som det skal være 😉

Tak du derude for et dagligt smil hvadenten det er sol, regner, snevejr, dag eller aften.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.