(Deutscher Text unter der Post)

Jeg er netop hjemvendt fra en sprængfyldt inspirationstur i Berlin, hvor gruppen bag Ladies Drawing Night i København har tegnet, malet, besøgt museer og arkitektur, været på alternativ guidet tur for at se byrum, streetart og meget, meget mere …

En opgave, som vi udførste løbende over alle dage, var foto-farveregistrering fra gadebilledet:

Vi fik hver en eller flere farver, som vi var primært ansvarlige for at registrere. Det var dog svært at begrænse sig til både egen farve og ikke mindst mængde, og der blev derfor taget mange hundrede fotos af facader, skiltning, frisurer, beklædning, grafitti, posters, transportmidler, byrumsinventar, mm. fra hver en (u)tænkelig krog af Berlin. Det var en opgave, der skulle vise sig at være både særdeles vanedannende og til tider en kende stressende, for Berlin er simpelthen en sand eksplosion af farver. I indlægget her er derfor valgt en meget begrænset mængde fotos ud for hver af de otte farver (blå, turkis, grøn, gul, orange, rød, pink, lilla), mens de to smukke farvepaletter for hhv. brun og grå er sorteret fra.

Herover  kan de otte farvepaletter ses som små farvebrikker i forløb og herunder er hver af paletterne vist i større størrelse, så de enkelte motiver fremgår tydeligere. God farverig rejse – både i indlægget her og måske til Berlin en dag i nær fremtid?

Foto af: Ulla Korgaard , Berit Winsnes , Grethe Bruun , Birgitte Ramsøe Thomasen , Anne Christine Bandholm og Christina Bruun Olsson.

Den turkise farve er at finde overalt i bybilledet. Ikke kun i officielle og kommercielle sammenhænge men i den grad også på husmure, udendørsmøbler, tøj, mv. For mig er Berlins farve primært turkis:

Den fine grønne gå-mand Der Ampelmann med kæk bowlerhat er at finde i alle lyskryds i Øst-Berlin. En stor del af stationerne er grønne og desuden er Berlin jo kendetegnet ved sine mange grønne træer – det er ambition at blive den “grønneste” hovedstad i Europa.

U-banen er gul, sporvogne og busserne ligeså. Gul kommer man derfor ikke udenom i Berlin:

I Berlin er en del (kommunale?) skraldespande orange. Der bliver bygget og bygget i Berlin, så diverse afspæringer o.lign. er ligeledes en hverdagsfarve i Berlin. Streetart-kunstneren bag den lille bamse/kat (?) med hul i maven, hedder El Bocho og serien hedder Lucy did it (again).

Rød palette indeholder naturligvis Der Ampelmann som topmand i rød. Et par afbillederne i paletten herunder viser desuden endnu et benspænd, der sneg sig ind i løbet af ugen, nemlig at få så mange elementer med i motivet med samme farve:

Berlin er skrigfarver og dermed selvfølgelig også pink. Mildere, mere lyserøde nuancer er også velkomne og bruges på bedste berlin’sk vis i temmelig usædvanlige sammenhænge som bla. på døre og som eksempel den store hundeskål til forbipasserende hunde:

Som jeg observerede det, er farven lilla den mest sjældne af de otte, men ingen Berlin uden en fuldkommen farvecirkel:

 

Og har man ikke fået nok af farver efter 5 dage i Berlin, kan man jo altid slappe af med et par udfordrende farvespil på mobilen. Herunder Ilovehue (tv.) og Blendoku (th.)

 

Berliner Farbschema

Eine Gruppe von Kreativen (Ladies Drawing Night in Kopenhagen) wurde am Tour nach Berlin inspiriert, um Farben in der Straßenszene zu registrieren. Es wurde eine Sammlung von Hunderten von Fotos von Fassaden, Beschilderungen, Frisuren, Kleidung, Graffiti, Plakate, Transportmittel, Stadtmöblierung, und viel mehr. In dieser Post dürft man eine kleine Auswahl aus dieser farbreiche Fotosafari sehen.

 

3 Comments

  • Tusind tak for din kommentar Karina 🙂 Og jeg opdagede, at den røde palette manglede, så den er sat ind nu.

  • Vi har været så heldige at få mulighed for at gennemføre et lignende projekt i stor skala og kan her i efteråret præsentere værket “Sydhavn i farver” som består af ca 900 fotos. Du kan følge processen på Instagram @ladiesdrawingnightcph og projektets videre færd på “Sydhavn i farver” på Facebook og på Instagram hvor der desuden vil være konkurrencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.