Ja spørgsmålet er måske nærmere … hvad kan papir ikke? Hva ka papir er imidlertid navnet på et herligt projekt, som DR Kunstklub står bag. Projektet er åben for alle og indeholder 18 opgaver, som skydes i gang d 11. og slutter 31. januar. Der bliver dagligt lagt en opgave ud på DR Kunstklub Facebook og løsninger kan afleveres via Facebook eller andre sociale medier med #hvakapapir . Det er ikke en konkurrence men et initiativ for vidensdeling og inspiration for alle papirelskere. Så “mød ind” på mandag og tag og giv inspiration.

500 hurtige papirelskere har fået tilsendt opgaveløsningerne i juleferien og har således kunne lave opgaver på forhånd. Herunder to skønne eksempler fra Instagram på hhv. opg 6 “Lav en tegneseriestribe” af Emilie Schneider Kjørup og opg. 4 “Integrer papir i din påklædning” af Frida John.

Hvakapapir_EmilieSchneiderKjoerup_og_FridaJohs

Er simpelthen så imponeret over disse to og en lang række andre løsninger under #hvakapapir , og jeg glæder mig meget til at se mange flere fra på mandag. Jeg har gennem tiden lavet en del indlæg på bloggen om papir, bla dette om papirsmykker generelt og om kunstneren Donna Ruff og Peter Callesen. Måske nogen kan finde inspiration i noget her? Jeg selv har valgt et dogme som lyder, at en løsning ikke må tage mere end maks 30 minutter at lave, så det sætter jo en del begrænsninger ifh til især håndværk og detaljering … men samtidig lægger det op til enkelthed og idégenerering og det har også sin charme 🙂 Mine løsninger har derfor et mere konceptuelt afsæt med papirets egenskaber i fokus fremfor håndværket, tegnekundskaber osv.:

Hvakapapir_ChristinaBruunOlsson

Billede øverst tv:

Opg. 1 ” Genskab dit hjem i 3D ved hjælp af papir”: En symbolsk løsning – et stykke papir foldet som et saltkar, en leg jeg tror vi alle kender, hvor man skal vælge, åbne og læse en besked.Da mit hjem består af en familie på 4 personer (lillebror, storesøster, far og mor) er dette firkløver det første man møder. Somme tider er vores hjem åbent og imødekommende andre gange lukket og mere privat. Hvad der gemmer sig af spændende oplevelser og kombinationsmuligheder i hverdagens logistik er altid spændende. Men må tage beslutninger, åbne op og se …

Billede øverst th:

Opg. 2 “Lav et papirfly”: Da konstruering af flystærke papirfly aldrig har været min stærke side, har jeg i stedet valgt at fokusere på papirets egenskaber ifh til flyets lige og skarpe form kontra den krøllede effekt i form af en sky. Idet flyet bryder skyen, mødes papirets kontrastfulde egenskaber.

Billede nederst tv:

Opg 4: “Integrer papir i din påklædning”: Vi har alle brugte eller nye postkort liggende med alverdens forskellige motiver på. Klip motivet ud i forlængelse af en rund cirkel med hul i, og du har en tre-dimentinel ring. I dette tilfælde var motivet sort (da det stammer fra et portkort med en illustration, som jeg selv har lavet) og ønsker man denne grafiske effekt, kan man med en sprittusch tegne motivet på postkortet helt sort.

Billede nederst th:

Opg 6: “Lav en tegneseriestribe”: Da der er rigtig mange super dygtige tegneserietegnere og historiefortællere, har jeg valgt ikke at bevæge mig ind på disse områder, men at tage papirets egenskaber til hjælp i stedet. Vedhæftet er en tegneserieSTRIBE der reagerer på, at papiret bliver foldet.

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.