Så gik turen til Frederiksberg hvor følgende billeder er taget inden for en radius af 50 meter. Denne lille tur bød især på alternative skilte-emner.


Vis Rute #4 på et større kort

Nedenstående skilteeksempel fra butikken; 3 Falke Møbler, er simpelthen forbilledligt. Tænk at hænge 35 ens skilte op så tæt på hinanden, udelukkende for at skabe en effekt. Det er en usædvanlig løsning, enkel men utrolig effektfuld og så vidner den om stolthed! På hjemmesiden er det muligt at læse lidt historie, men netop denne detalje er desværre ikke beskrevet, så jeg har ikke begrundelsen for hvordan en sådan skilteløsning er blevet til. Måske een af følgende forslag: Falken har jo et fantastisk godt syn, måske er det denne perspektiviske effekt, der har været tanken bag ideen? Der er 3 falkearter der yngler i Danmark: Tårnfalk, Lærkefalk og Vandrefalk. Måske er det disse tre stoltheder firmaets navn refererer til? Og der findes godt 30 arter verden over, måske antallet af skilte refererer til hele denne store falkefamilie?

Jeg har selvfølgelig taget kontakt til firmaet i håbet om at få en forklarring!

skilte

 

Apropos skiltning, fandt jeg nedenstående eksempel på den anden side af Falkoner Allé. I min tid som studerende samlede jeg på eksempler på typografi, der var dannet af nedtagne skilte, sporene fra bogstaver som havde samlet snavs, deres monteringshuller, mm. Dette tilfældighedsprincip kan være en stor inspiration. Ordet her; SOLCENTER, er et fantastisk godt eksempel på en unika-typografi. Den findes nemlig kun lige præcis her og med sikkerhed  i en en meget tidsbegrænset periode. (Nu findes den også på min blog til fri afbenyttelse og til evig tid!)

 

Rundt om hjørnet stødte jeg på endnu et skilteeksempel. Forretningen var under ombygning og vinduet derfor dækket til på indersiden af gråt afdækningspapir og brun malertape – en tilfældig og rustik baggrund der står i stor kontrast til den sarte og feminine typografi på ruden. En herlig collage!

 

Disse små æsker med forskellige dyretænder fordelt i hver deres lille-bitte rum, fandt jeg i et vindue i nærheden. Bag de tre-dimensionelle genstande lå en seddel med tekstinfo, sort på hvidt. Hvert lille rum danner en collage, som er interessant, fordi den er rumlig: Dels er tænderne genstande, som jo er rumlige i sig selv og slår skygger på den hvide baggrund. Dels ligger tænderne, i flere af tilfælde, ovenpå teksten, så der dannes en for- og baggrund og dermed dybde i kompositionen. Det kan mange lade sig inspirere af! Der er ofte en tendens til at tekst ikke må berøres … den skal jo læses! Men den skal altså også inddrages i den samlede komposition, så den ikke bliver et påklistret fremmedelement. Måske ikke altid så grelt som her, blot muligheden overvejes.

 

Rummelige collager er kunstneren Gitte Kath fænomenal til. Hun evner netop at dyrke det scenografiske og stofligheden i sine plakater. Se flere eksempler her.

plakat layout rumlighed

 

 

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.