Jeg har netop haft fornøjelsen af at lave illustrationer og layoutede materialer til et undervisningsforløb for Østsjællands Museum, som ønsker at formidle Faxe Ladeplads Havns fantastiske historie via et nedslag i året 1920. Der skulle dels udvikles undervisningsmateriale til lærere og elever men også bla. banner til havnen, når skoleklasser er på fysisk besøg.

Opgavens forløb er et rigtig godt eksempel på, hvad der ofte sker i min hjerne, når jeg går i gang med en opgave. Jeg forestiller mig min hjerne som en jordbærplante, der spreder udløbere til alle sider, for at afsøge muligheder og udvikle det visuelle koncept. Jeg ser så mange muligheder i materialet og omgivelserne, hvilket i princippet er en vidunderlig evne, men ærlig talt kan være temmelig belastende i forretningsøjemed, da jeg hurtigt går ud over den aftalte opgaveramme med kunden. Jeg kan naturligvis håbe på, at mine ideer på sigt vil føre til konkrete arbejdsopgaver og blive realiseret … i værste fald forærer jeg blot mine gode ideer væk, ser dem enten ikke realiseret eller givet videre til en konkollega. Særlig strategisk er det ikke, men jeg kan ikke lade være, for jeg er som drevet af inspiration og skaberkraft. At jeg bør slå mig sammen med en skrap projektleder, der kan holde mig i ørerne, er der ikke nogen tvivl om, men når nu det er sket igen, vil jeg bruge casen til at give Jer et lille indblik i (og inspirere samt afskrække?) hvordan min hjerne sender disse udløbere ud.

Et fleksibelt logo

Opgaven lød helt konkret på illustrationer af fire mænd som repræsentanter for de fire hovederhverv i havnen i 1920. Desuden layout af undervisningsmateriale samt et banner.
Da jeg efter en grundig brief udvikler mit visuelle oplæg, finder jeg det hurtigt nødvendigt at tilføje et logo, der kan bruges fleksibelt i diverse layoutmæssige sammenhænge. Et gammelt luftfoto viser tydeligt de cirkulære spor fra kalkindustrien i havnen, og inspirerer dermed til logoet med de fire parallelle linjer for hver af de fire erhverv. I principoplæggett viser jeg, hvordan dette logo kan bruges på forskellig vis. Logoet bliver brugt netop efter den tanke i de færdige materialer som bla. banner og roll-up-bannerne:

Fra illustration og layout til et visuelt koncept

Illustrationer er på plads og åbner i sig selv op for mange herlige muligheder i havnen. Og logoets form lægger blot mange flere til. For et evt. fremtidigt skiltekoncept med historisk formidling i havnen bør naturligvis bestå af den runde form, bænke kan med stor fordel ligeledes associere til logoets form og kan samtidig forholde sig konstruktivt til nogen af havnens historiske fokuspunkter, illustrationsstilen lægger op til facademalerier af mænd med høje hatte og kvinder i stribede badedragter, osv. Mulighederne er så mange og min arbejdsproces udviklede sig hurtigt fra en lille håndfuld illustrationer og et par layoutede materialer til en del mere … for at undersøge om konceptet kunne holde. Og det gør det! Tilbage er der blot at håbe på, at der er en relevant person, der kan se potentialet og finde inspiration i mit oplæg, og ikke mindst at det bliver mig, der får lov at føre den til dørs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.