2021 lagde ud med en skæg og anderledes designkonkurrence; at designe grafikken på sejl og båd for Rockwool GC32-Racing Team – et herligt aktivitetsprojekt på årets første, kolde dage, for et par længselsfulde amatørsejlere som min mand og jeg. Deltagerene skulle tage udgangspunkt i templaten herunder tv. med sorte sejl, flag og nummer på de fastlåste pladser og valgfri bundfarve på selve båden.

Over 150 verden over har deltaget i konkurrencen, og den blev vundet af Junu Kim fra Sydkorea med designet herunder th. Læs evt. mere om designkonkurrencen, argumenterne for valg af løsning samt om designeren på Rockwools hjemmeside eller på dansk i denne artikel i Bådmagasinet.

Det er uden tvivl en meget flot løsning, så tillykke til både vinderen og til teamet, som skal sejle båden. Det kunne være spændende at se flere af de indsendte løsningsforslag, da det jo er en anderledes opgave med et temmelig udfordrende format 🙂 Vi er også nysgerrige på, om andre ligesom os har løst opgaven med fokus på storytelling om Danmark fremfor udelukkende på æstetik.

Her er vores forslag og argumenter for design:

Vi ønskede at udnytte pladsen til at fortælle lidt om Danmark, og var inspireret af det karakteristiske, keltiske mønster samt runer fra Jellingestenen (år 950) – grundstenen for vores land.

Vi har valgt et “abstrakt” udsnit fra ovenstående kristus-illustration, et udsnit der dels kan give associationer til reb og knob, dels til bølger. Illustrationen er brugt i de danske pas, så sejlerteamet vil kunne referere hertil for at vise den fulde sammenhæng og bygge denne fortælling på bådens design.

Det smukke, hvide mønster fungerer godt som grafisk element på de sorte sejl, og det er placeret, så det forbinder sejl og båd.

Som en gimmick er navnet “Rockwool” skrevet med runer, et ord der faktisk er muligt at læse da det består af 3 o’er og som binder ROCKwool=klippe/sten sammen med Jellingestenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.