Det er i dag den første fredag i det nye år og julefrokoster, juletravlhed mm. er pakket væk. Hvad skal man så bruge weekenden på? Måske bliver den oven i købet grå, regnfuld og blæsende, men jeg kender et farverigt sted med gang i den … og så kan du tage hele familien med.

Frem til d. 18. februar har J. F. Willumsen Museum i Frederikssund en fantastisk særudstilling, der er en stor oplevelse. Willumsen er i sig selv en ganske spændende, levende og farverig kunstner, men i denne helt særlige udstilling Brask Collection meets Willumsen har den danske kunstsamler Jens-Peter Brask kurateret et genialt møde mellem Willumsens værker og hans egen samling. “I love art, I live art, I bring it in front of people” skriver Brask på sin hjemmeside og det skal jeg love for at han gør her. Efter at have læst en meget rosende anmeldelse i Politiken, tog vi vores skaterglade, 11-årige søn med på kunstudstilling, og han havde en fest. Det er muligt, at han havde lidt mere øje for Brask’s samling af skateboards som forskellige kunstnere – heriblandt en del streetartkunstnere – har brugt som lærred eller blot været inspireret af til udvikling af skulpturer o.lign. Men jeg er sikker på at det moderne udtryk, der både var bøjet i ler og neon, har smittet af og givet den gode gamle Willumsen en del street-credit hos min søn.

Jeg selv faldt pladask for denne nytænkende udstilling bygget op over parafraserende møder i de to samlinger. Nogen møder er meget tydelige, som eksemplet herunder (for selvfølgelig står manden på billedet, som i øvrigt er et selvportræt, da på et usynligt skateboard) hvilket hjælper den besøgende på sporet og kan se resten af udstillingen med disse briller og finde flere parafraser.

Jeg vil holde godt øje med Jens-Peter Brask fremover og håber at andre museer er lige så modige som Willumsens. – For sådanne eksperimenter gør kunsten levende.

 

 

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.