I 2016 udgav tre kreative kvinder Julia Rethman, Leah Goren og Rachael Cole bogen; “Ladies Drawing Night – Make art, get inspired, join the party” med tekster, illustrationer og fotos, der rigt beskriver og illustrerer deres ugentlige arbejdsmøder med forskellige kreative øvelser som omdrejningspunkt. Søger man på #ladiesdrawingnight på f.eks. Instagram, er det tydeligt, at bogen har udviklet sig til et koncept verden over, hvor kvinder (og måske mænd?) mødes og i fællesskab tegner, maler, klipper, klistrer og ikke mindst inspirerer og udfordrer hinanden.

Hvor mange af sådanne møder der foregår her i København, er ikke til at vide, men jeg har været så heldig at blive inviteret til at deltage i en herlig gruppe på 8 kvinder fra den kreative branche (grafik, textil, indretning). Vi mødes hveranden uge i 3 timer, skiftes til at stå for et tema og evt. konkrete opgaver, og vi har SÅ stor fornøjelse af det.

Gårsdagens tema var typografi; skriftbilleder, displaytypografi, illustreret typografi, kalligrafi, osv. Papir og materialer var frit men øvelserne derimod på tid; ca. 5-30 min.

Vi lagde naturligvis ud med at skrive “Ladies Drawing Night” og her blev diversiteten i personligheder, temperamenter, stilarter og metoder i den grad slået fast:

 

Aftenen igennem skiftedes vi til at komme med ideer til øvelser, og jeg fik dermed lejlighed til at spille et af mine yndlingsnumre; “Les reines prochaines” af Opfer dieses liedes, som jeg benytter enhver lejlighed til at spille for elever, studerende og kollegaer, der skal inspireres til brug af kontraster (hæ-hæ). I denne sammenhæng blev musikken brugt som inspiration til at skrive det kontrastfulde ordpar: Fin – Grov, mens der blev grinet en del under sangens knap 5 min varighed:

 

Næste indslag var en oplæsning af titel samt prologen af en endnu hemmelig roman, som er på vej til at blive færdig til udgivelse. Der var fuldstændig stille i lokalet mens forfatteren læste op – så fin og intens en oplevelse … Måske nedenstående billedeudsnit kan give et hint om stemningen og alvoren i den korte indledning?

 

Aftenen sluttede af med fri leg i 30 min. med ord og ordsprog efter eget valg. Her kunne diverse uprøvede eller tidskrævende stilarter blive testet af. Maleriske og grafiske stemninger samt pensler og penne kom flittigt i brug. Mit eget “Pyt” skulle have været så enkelt, men viste sig at blive temmelig kompliceret, idet det skulle vokse ud af et avisbillede med to nonner (!) … tja, man kommer i sandhed ud i underlige afkroge i løbet af sådanne kreative fora, men hvor er det altså skønt at få lov og finde tid til at lege og lave uhøjtidelige, uskønne løsninger uden at det skal tænkes ind i en specifik sammenhæng, forholde sig til en kunde eller et budget. Jeg kommer glad til disse Ladies Drawing Nights, tager en kiks og et glas vin, svinger penslen eller saksen og siger simpelthen bare “Pyt” og tak for endnu en herlig aften 😉

 

Denne aften var jeg i kreativt selskab med: Ulla Korgaard , Berit Winsnes , Grethe Bruun og Signe Pildal Hansen

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.