Det gælder om at udnytte disse skønne sommermåneder til at få lidt sol på næsen og vind i håret – derfor oplagt at gå mellem destinationerne i det indre København. Og når man nu alligevel har solbrillerne på, så tilføj lige det visuelle filter. For hold nu op for skatte der gemmer sig overalt på gadehjørnerne. Og jeg mener ikke små, sjove, skøre Pokemons … nej, jeg mener sjove, skøre skatte der findes i VIRKELIGHEDEN.

Det første tegn på, at sommeren er over os, blev en lille installation et temmelig usædvanligt sted på Hovedbanegården; Et par palmer klæbet fast med gaffatape ovenpå lampen ved en perrontrappe.

Hovedbanegården

 

Forbi Tivoli, vurderer jeg med stor tilfredshed layoutet på denne plakat. jeg har nemlig tidligere kommenteret Alvin Aileys plakatlayout i et indlæg og givet konstruktive bud på, hvordan det kunne gøres bedre 😉 Det ser ud som om de har hørt efter og opnået et layout med lidt mere power 😉

Plakat

 

Efter et kundemøde på St. Kongesgade, kommer jeg forbi dette hjørne, hvor der ligger en krop adskilt fra sit hoved og uden ben – Torsoen er ca 1 cm lang. Hvad mon der er sket med denne lille mand i grønt jakkesæt? Hvor kommer han fra, hvor skulle han hen? Hvad har han gjort, og hvem er gerningsmanden? …

St-Kongensgade

 

Jeg bliver dog hurtigt distraheret, da jeg opdager en pudsighed på den anden side af gaden. Nogle af vinduerne er ikke vinduesrammer og glas, men blot malet op. En snedighed der gør, at bygningens facade fremstår ensartet og symmetrisk, når man kigger ned ad gaden. Selvom det er tydeligt, når man kommer tæt på, har jeg aldrig før lagt mærke til det, og jeg har dog gået ned af denne gade mange, mange gange. Jeg har før set det på ældre bygninger, bla på herregårde, og har ville læse mere om det, men desværre ikke haft held med at finde info herom. Hvis nogen kan orientere mig om, hvornår man begyndte på denne håndværksmæssige (og besparelses-?) genistreg, hører jeg meget gerne om det.

Vinduer

 

Dagen går, og jeg går – og går. Ser undervejs massere af streetart, bevidst udført af både irriterende kriminelle og dygtige kunstnere som herunder tv. men også værker opstået af nødvendighed som kommunikation mellem håndværkere. Herunder th., i centrum af den gule markering, skulle der placeres en halvkugle i metal, givetvis en markering til blinde – og præcis i centrum kom der en sådan. Så fin en illustration lige midt på asfalten.

Streetart

 

Mere tilfældigt er det, når vind og vejr slider på de opklæbede plakater – men heldigt, at der for dem med de visuelle briller pudset, ofte opstår skægge former, som ansigtet herunder tv. Det kyssende par på den sort/gule stensil-illustration har fået tilføjet et tyggegummi – måske af en forsmået person eller blot en tilfældig placering?

Patina

 

Mit sidste møde skal afholdes på KEA, Nørrebro, og mens jeg sluger en sandwich uden for døren, opdager jeg dagens sidste skat: Tastaturet i bilens bagagerum passer perfekt i vinklen på en bygning, der spejler sig i ruden. Det varer et øjeblik før jeg opdager, at bygningen ikke har en masse små vinduer. Jeg når lige præcis at lægge sandwichen fra mig, finde mobilen frem og tage et billede, før bilen drejer ud og kører væk.

Bilrude

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.