Så er ferien forbi, og det er tid til at få kigget kameraet igennem for skønne minder og visuelle skatte.

For mit eget vedkommende er det lidt af et arbejde, for der er som altid en enorm mængde af billeder at sortere i. Dels vil jeg frygtelig gerne have alle de klassiske billeder af familien i specifikke situationer til reolens fysiske fotoalbum, dels har jeg et stærkt behov for at finde de skæve vinkler og små detaljer i den store sammenhæng.

At sejle i en svane-cykelbåd på Peblingesøen i København med min stolte søn (herunder tv.), er naturligvis et en sjov oplevelse, som jeg vil gemme som billede. Men kigger jeg op, åbner sig også et motiv der skal indfanges, idet formen på selve svanebådens hals og hoved samt farverne op mod himlen er meget smukt og dramatisk (th.).

Min begejstrede datter, der ikke kan komme hurtigt nok op af stien i Ekkodalen på Bornholm, skal selvfølgelig også gemmes som minde (tv.). Kigger jeg ned, åbenbarer sig desuden en fin lille, poetisk skygge af en bregne på en sten, og den skal selvfølgelig også gemmes (th.).

Jeg har altid grint lidt af kinesere, som bliver sat af en turistbus for derefter kun at se den pågældende seværdighed igennem deres kamera. Har desuden altid ment, at det i første omgang er tilstedeværelsen i nu’et, der gælder. Det bliver da også til en del overbærende smil fra familien, når jeg forsøger at jonglere med både det store Canon- og det lille mobil-kamera for at indfange de mange skønne motiver, samtidig med at jeg vil være til stede og nyde de mange andre herlige sanseindtryk.

Men jeg vil vove at påstå, at jeg ikke har fået kineserkuller … endnu!

Min parallel-fotografering er som at være langsynet og have læsebriller på, hvor blot en lille bevægelse gør, at man med lethed kan skifte mellem de to forskellige syn. De to syn er ikke konkurrenter, de dækker blot hvert sit behov og kan i øvrigt sagtens foregå mens man er til stede på alle andre måder.

Men jeg tror, at det er vigtigt at være opmærksom på ikke at blive indhentet af kineser-foto-kuller og bare blindt fotograferer alt hvad man kommer forbi. Overvej, tag stilling, og fotografér da motivet korrekt første gang …

Feriebilleder-dobbelt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.