I efteråret besluttede designer Lise Sienko og jeg at lave et værk sammen udviklet til Metrobyggeriets Byens Hegn. Jeg havde fundet bogen “Takt og god Tone i Selskabslivet” (Louis Møller, 1927) i min fars reol, tekster der viste sig at være særdeles underholdende og tankevækkende, og vi besluttede hurtigt, at tekster herfra skulle være omdrejningspunktet for ideen til vores værk.

Nogle af teksterne giver gode fif:

“Når man tilfældig møder en Dame, som man kender, saa standser man hende ikke, men vender om og gaar ved Siden af hende i den Retning, hvori hun gaar”

Andre er noget mere formanende:

“Mange unge Damer ynder at male deres Ansigt, at trække et Par lidt utydelige Bryn op med sort og et Par blege Læber med rød Sminke. Dette er aldeles forkasteligt”

Ved at udvælge og sammensætte små tekststykker fra bogen, kunne vi skabe en lille handling omkring et stævnemøde mellem to unge mennesker. Formen blev en tegneserie i grafisk popart-stil a la Roy Lichtenstein, en moderne kontrast til det gammeldags tekstindhold der giver en overraskende effekt. Måske det kontrastfulde møde vil give nogen en eftertanke ifh til de interaktioner vi har med hinanden i dag?

Værket kommer til at hænge på Rådhuspladsen i København, et knudepunkt for et hektisk, ungdommeligt natteliv. Dets placering ved busholdepladsen gør, at passagerer har tiden til at læse teksterne.

 

Billederne herunder visualiserer lidt af processen fra udvælgnings- og redigeringsarbejdet samt skitsefasen. Da historien var på plads, blev tegningerne samt tegneseriens samlede layout rentegnet i computer og printet på overheads.

Staevnemoedet_3

 

Christoffer Havning fra CopenhagenFurnitureFactory hjalp med det omfangsrige udskæringsarbejde, og der blev holdt nøje tjek på alle numre og formater. Efter et par grundinger kunne det omfangsrige optegningsarbejde, med den gamle men uundværlige overhead-projekter, endelig gå i gang …

Staevnemoedet_4

 

Der er udelukkende brugt de tre farver; rød, gul og sort. Hudfarven opstår ved at bruge den røde farve som grove rasterprikker, en metode der bruges, når man skal trykke billeder i tryksager, men som dyrkes og overdrives som en klassisk popart-effekt.

Staevnemoedet_5

 

Vores to hovedpersoner er ved at gøre sig klar til at komme ind til byen. Tilbage er kun den sidste finish inden deres endelige stævnemøde. De glæder sig meget, og det gør vi også. Stævnemødet bliver hængt op på Rådhuspladsen ved busholdepladsen, fredag d. 5. dec. Kom meget gerne forbi og hils på os. Værket vil hænge på pladsen 3 mdr frem.

Staevnemoedet_2

 

Se her det færdige resultat på Rådhuspladsen i København.

Sponsorer: CopenhagenFurnitureFactory (Værkstedsplads og hjælp til udskæring, ophængning, mm), Flügger (maling og pensler), Stark (træplader), Nordsign (sponsorskilt), Cotter (udstansede prik-ark) samt Metroselskabet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.