Jeg læser måske nok altid tegneseriestriberne i dagens avis, og bliver let imponeret over tegnernes evne til at formidle karrakterer og situationer i hver deres egen kendetegnende stilretning. Men jeg finder mig sjældent knækket sammen af grin over tør infografik, som sommerens stribe i Politiken TRUE FACTS er bygget op over. Jeg er så imponeret over originaliteten i ideerne og den fuldstændig næsten arrogante kedelig formidling af dem. McDonalds-kurven her blev dråben der fik bægeret til at flyde over – den måtte bare på bloggen:

Im-loving-it_new-creations

(Selskabet New Creations, med herrerne Wolff og Morgenthaler som bagmænd, står bag siden Helt Normalt, hvor man kan se mange flere af disse  True Facts samt andre satire-stribes.)

Begejstret over infografikkens herlige finurligheder, læste jeg videre i avisen og faldt over nedenstående infografik over kommende letbaner i landets 4 største byer. Et rigtig godt eksempel på, hvor galt det kan gå, hvis infografikkens magtfulde enkelthed ikke respekteres. Hvordan grafikeren er kommet frem til at bla. Odense og Aalborg skal ligge øst for København, er en gåde. Jeg forestiller mig, at de 4 baner er placeret, som der nu var bedst plads i layoutet, og er dette tilfældet, er man naturligvis nød til at skille dem ad og ikke, som i løsningen, opfinde en ø de alle kan kastes ind på!

Infografik_Politiken

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.