Louisianas udstilling; POP ART DESIGN var det kulturelle og samtidig temmelig underholdende indslag i påskeferien for mine børn og jeg. Jeg mente nok at vide, hvad denne udstilling ville byde på, og havde derfor ikke holdt mig orienteret på Louisianas hjemmeside, inden vi drog afsted. Og heldigvis for det – måske – for så meget desto mere overrasket blev vi, da vi hovedkuls faldt ind i en anden udstilling, nemlig den amerikanske kunstner Tara Donovans vidunderlige universer af kæmpe skulpturelle abstraktioner. Helt igennem magiske skulpturer der gav mig associationer til dels koraller og lysreflekterende fiskeæg under vandet, dels til krystaller, atomer og mikroorganismer, fraktiler og måske – uden at vide det med sikkerhed naturligvis – menneskets indre struktur med væv, knoglemarv, o.lign.

Vores første møde med udstillingen var denne væg, som viste sig at være langt mere surrealistisk og syret end noget fra POP ART-udstillingen kunne præstere. At de den som helhed var imponerende men ved nærmere eftersyn gav rummene imellem det bleggule plastik en anden og overraskende oplevelse, som billedet af min søns øje måske kan give et lille indtryk af.

Tara-Donovan_6

Tara-Donovan_2

 

 

Tora Donovan fortæller at hendes skulpturer netop er interessante, når man bevæger sig rundt om dem, da det er lysets foranderlige reflektion i materialerne, der skaber oplevelsen. Det er værket herunder et godt eksempel på, et værk som består af tusindvis små papirringe (som vi kender dem fra guilander) i sølvpapir. Desuden er hendes værker fleksible, og sættes op så de passer ind i det pågældende udstillingsrum. Genialt!

Tara-Donovan_4

 

Tara-Donovan_1

 

På Lousianas hjemmeside kan du finde en lille film, hvor Tora Donovan har meget mere at fortælle …

Jeg ved ikke hvordan jeg indtrængende nok kan appellere til at opleve Tara Donovans skulpturer … hvis ikke på Louisiana inden d. 20. maj, hvor udstillingen slutter, så ved den næstkommende lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.