Efter at jeg har startet min samler-mani op på det dertil indrettede site Pinterest, har jeg gjort mig nogle interessante observationer.

Man svælger jo i billeder, og beslutningen om man vil pinne et billede eller ej, bliver afgjort på et brøkdel af et sekund. Det er derfor interessant at besøge sine egne boards, få et overblik over alle sine pins i de forskellige kategorier og se, om der er nogle gennemgående temaer eller trends i den spontane samling. Og det er der i mit tilfælde … det er virkelig interessant at blive bevidst om, hvad der tilsyneladende taler til een. Og jeg kan afsløre at mit illustrations-board bærer præg af mennesker, der har afklippede lemmer eller på anden måde forholder sig til nogen, der er klippet væk. Interessant at lære noget nyt om sig selv!

 

Hovedløse illustrationer af den canadiske kunstner Cody Rocko:

cody-rocko

 

 

… og endnu en af den spanske kunstner Elsrgarcis:

elsrgarcia

 

Illustration af den spanske kunstner Javier Jaén:

javier-jaen

 

 

Illustration af kunstneren Caleb Cole, se flere eksempler fra serien på hans hjemmeside:

Caleb-Cole

 

Også billeder der er klippet fra hinanden og sat sammen på ny til groteske mutationer, har tilsyneladende en dragende effekt på mig, se bla. disse “skønheder”:

Her en illustration hvis ejermand jeg har haft svært ved at finde på nettet. Måske hedder han Weisses Rauschen, men kan nogen give mig flere oplysninger så kom endelig med dem:

weissesrauschen

 

 

Og her endnu en temmelig abnorm illustration, i layout, af den tyske designer HORT:

HORT

 

 

2 Comments

 • Hej Christina

  Hvor spøjst!
  Jeg er inde i en tilsvarende fase, som er fyldt med absurde beskæringer i stil med de nederste i din liste. I mit tilfælde handler det ikke kun om mennesket/kroppen, men generelt om at skære noget velkendt ud og sætte det sammen på en ny og mere skæv måde.
  Er det mon en tendens i tiden?

  Og tak i øvrigt for en meget inspirerende blog 🙂

 • Hej Majken

  Ja pudsigt, men jeg tror der er noget om at må være en trend i tiden.

  Nu er ovenstående eksempler jo collage-lignende illustrationer, men i layout-sammenhæng synes jeg også, at man ser meget af diverse udklipseffekter. Især trekanter der placeres skævt for hinanden og cirkler inden i hinanden, der er drejet i hver deres retning. Disse har jeg en hel del af på mine boards 😉

  Jeg tænker om disse (u)skønne sammensmeltninger af menneskekroppen er en modreaktion på tidens perfekte menneske og dets perfekte krop?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.