Nu må det være tid til endnu en rute-beskrivelse.

Denne rute nr. 6  foregår på Østerbro og starter efter en dejlig kop kaffe på denne cafe i Ryesgade. Cafeens markante, mørkegrønne facade fremstår flot og signalerer kvalitet og klassisk stil. Det slår mig pludselig, at det er den samme farve, som McDonald er i fuld gang med at implementere overalt på det europæiske marked (dog peppet op af det lysende, gule M). De nævner selv at ændringen fra den røde til en mørkegrøn baggrundsfarve skal signalere respekt for miljøet, og matche det gennemgående sundhedskoncept!

Tænker, om de mon imagemæssigt vil lægge sig op af Starbucks farve og grønne facader? Eller om de har en prisstigning i ærmet, som vil matche det mere seriøse, klassiske og dyre look? Det er ikke umiddelbart en grøn farve, der giver associationer til frisk salat, agurk, mm, men jeg glæder mig over, at denne omfangsrige fastfood-kæde fremover vil fremstå mere camouflerende i det danske landskab.

 

Stopper op og studser over en vindues-dekoration, som måske nok tager udgangspunkt i et praktisk behov, men på sin egen enkle facon fremstår elegant, med sine sirligt sorterede brune kasser og pakker. En naturlig, minimalistisk farveholdning fra diverse kolde og varme hvide nuancer til mere grå, beige og brune … en farvepalette som går igen adskillige gange i min bevidsthed denne dag, bla. da jeg kommer forbi den smukke dør-telefon-navne-oversigt.

 

Ved søerne ser jeg to skilte, som har en streg over midten tilfælles. Når den øverste streg skal formidle, at venstre side af stien er for gående og højre for cyklister, er det da nærliggende at tro, at der godt må køre knallerter, hvis blot den kører sidelæns med et hjul på hver side af stien.

 

Afslutningsvis et par typografiske perler … det var svært for mig at identificere hvad der er sat i O’et (i ordet post) men det lignede resterne af et porcelænshåndtag påtrykt typografi. Nederst udsnit af ordet Kollegium, hvor i’et er ved at falde fra hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.