Der er inspiration at hente overalt og på alle tider af døgnet! Mange af de indtryk man møder i løbet af dagen kan bruges konstruktivt. Måske et indtryk, eller en kombination af flere, kan inspirere til et layout, en illustration, et skriftbillede, en stilretning eller udtryk, et koncept … Sikkert er det i alle tilfælde, at en bevidstgørelsen af hverdagens indtryk vil styrke iagttagelsesevnen, hvilket er alfa omega for en grafisk designer. At blive knivskarp til at se muligheder, indsamle inspiration eller blive underholdt er en god investering. Her på min blog vil jeg gøre mit til at inspirere til at bruge synet, bla. ved at foto-dokumentere forskellige ruter fra min hverdag.


Vis Rute #1 på et større kort

Denne første rute går fra Esplanaden til Østerport st. og bød bla. på følgende observationer:

 

Christina Bruun Olsson, silouet, for- og baggrund, illustration

Her er en af mine ynglingsbeskæftigelser: At sammensmelte elementer i for- og baggrund. Udover at det er en lidt komisk detalje, at hesten har bidt sig så energisk fast i parkeringsautomaten, danner de to elementer tilsammen en interessant, abstrakt form, fremhævet her th. som silhuet. Det er vigtigt at kunne se sådanne møder i layoutsammenhæng. Det er nemlig ikke altid, der bliver dannet spændende, abstrakte former men i stedet former, der kan være uhensigtsmæssige i den givne situation.

 

Skilte, Streetart, Patina, Christina Bruun Olsson

Patina længe leve! Her til venstre en herlig lille detalje der kan få smilet frem. Hvis man vil påføre byens rum diverse plakater, tags/graffiti eller klistermærker, kan man da i det mindste gøre det konstruktivt, så de indgår naturligt i en større kontekst. Plakaten til højre har med tiden fået et smukt, æstetisk og råt collage-udtryk.

 

Christina Bruun Olsson, Piercing

Igen et sammensmeltnings-eksempel i mødet mellem brystet i forgrunden og redningskransen i baggrunden, som med sin lille størrelse og placering giver associationer til en piercing. Endda i en herlig floureserende farve midt i dette kontrastløse, grå vintervejr.

 

Lige inden jeg ankommer til Østerport, møder jeg denne herlige lygtehest stå ved siden af disse ukuelige græstotter, som ikke lader sig begrænse af de tunge, massive og dominerende rammer der er sat for dem 🙂

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.