Jeg kom i weekenden forbi denne fantastiske designløsning på Vanløse Torv. Der har i lang tid været et hul i brolægningen, hvilket en kreativ sjæl nu har taget hånd om.

Der er ofte debat om hvad design er … og mange gode og ofte meget langhårede bud som svar på det spørgsmål. Mit bud til debatten er denne løsning, som er et glimrende eksempel på at løse et problem på helt enkel, anderledes og utraditionel vis. Design er mere end form og æstetik. Design er i høj grad også funktion. Dansk Design Center har givet 10 bud på forudsætninger til hvad et godt design bør indeholde og nedenstående løsning lever op til mindst 7 af disse: Innovativt, Funktionelt, Intuitivt, Ærligt, Ansvarligt, Formgivet og Brugerorienteret.

Cykelpedalen her har samme størrelse, form og højde som de omkringliggende brosten, og den har tilmed samme farvenuance så den går i et og integrerer sig med omgivelserne. Pedal=brosten. En billig, hurtig, pæn og ikke mindst effektiv løsning på et problem i en given situation. Så imponerende enkelt kan det gøres.

Christina Bruun Olsson substitut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.