Hverdagen er fyldt med motiver og materialer, som vi enten ikke ser eller blot ignorerer, enten fordi de er grimme og ulækre eller for almindelige og dermed ligegyldige. Jeg er dybt fascineret af at se det særlige i hverdagens almindeligheder.

Serien "Hårknude" består af to billeder, der tager udgangspunkt i hår – det hår, som er faldet af og dermed blot er et affaldsprodukt, men som isoleret set har visuelle kvaliteter, og i dette arrangement får fornyet opmærksomhed.

Billedet tv. fokuserer på hår, der samler sig i badekarrets afløbsrist. Sæbe og snavs fungerer som bindemiddel, så der opstår en mere eller mindre komplet perforering, når det tørrer. Jo mere hår og snavs des mørkere og tættere er samlingen. På billedets kvadratiske format er perforeringerne placeret i et enkelt mandalamønster med de mørkeste inderst og de lysere udad.

Billedet th. fokuserer på det helt særlige fænomen, at hår der sætter sig fast i en hårelastik altid samler sig i eet punkt på elastikken – jo længere elastikken er i brug, des større bliver hårknuden. Syv elastikker placeret i en cirkel visualiserer dette tydeligt og billedets enkelte komposition og farveholdning står i stærk kontrast til håret, hvis farve og viltre struktur er som et malerstrøg.