Jeg har i tidligere indlæg været inde på konstruktiv brug af placeringskontrast. Her er endnu et lidt ærgerligt eksempel på et layout hvor man har været uopmærksom på placeringskontrastens herligheder. Prisskiltet, forklædt som et rødt manillamærke, er placeret “lidt skævt” i layoutet for at signalere en lidt tilfældig bi-bemærkning a la “og i øvrigt en sølle pris på …”. Men virkningen fungerer ikke efter hensigten!

Formens størrelse og placering giver blot oplevelsen af en bemærkning der siges lidt for højt og i en upassende situation! Manillamærket står i spænd indenfor kvadratets areal og er desuden placeret med nøjagtig samme afstand til top og bund i layoutet. Det fremstår blot statisk i stedet for dynamisk og skødesløst!

Layout

 

Herunder et par manipulerede forslag til at fremme den ønskede effekt:

Ved at rykke formen fra centrum af formatet får man foræret meget. Her er det dels flyttet lidt op og ud til højre, så det bliver beskåret en smule.

Layout

 

På eksemplet herunder er formen placeret så yderligt at den bryder med det definerede layout-format og får med sikkerhed effekten af en lille tilfældig manillamærke-note!

Layout

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.