Få øje på hverdagsmagien omkring dig

I juli 2019 udgav jeg bogen "Se dig for – 100 hverdagsmotiver" på Byens Forlag.

Denne bog har trængt sig på gennem mange år, da emnet ´at se´ har været et gennemgående tema i min undervisning, foredrag og på min egen blog og instagramprofil så langt tilbage, jeg kan huske. Efter utallige opfordringer har jeg nu fået sat mine mange betragtninger i system, de er blevet sorteret og kategoriseret og er endt på i alt 100 emner fordelt på små 400 sider i denne 145 x 145 mm kvadratiske og smukke bog. Al tekst er naturligvis skrevet og layoutet af mig selv og på nær af få undtagelser, har jeg taget alle fotos.

Jeg håber, at bogen vil inspirere rigtig mange til at se hverdagen med et fornyet og forstærket blik og forstå værdien af de små umiddelbare banaliteter og sommetider store visuelle skatte, som hverdagens omgivelser kan byde på. Alle kan lære at blive gode betragtere, hvad enten de er 1 eller 100 år.

Måske lykkes det mig at starte en bevægelse, så flere ser op fra deres mobil og får en masse ´virkelige´ visuelle oplevelser. Og hvis de fotograferer og ønsker at dele deres fund, kan motiverne deles på Instagram med #sedigfor på FaceBook-siden Se dig for hvor jeg jævnligt skriver og lægger eksempler op. Yderligere inspiration kan findes på podcasten Se dig for – gåturen.

Og har du brug for mere inspiration kan du her læse og se/høre en række bydelsudfordringer på Københavns lokalaviser og under dette indlægs kommentarer er samlet diverse anmeldelse af bogen.

Bogen er nomineret i den internationale konkurrence Golden Cubes, der formidler arkitektur til børn, (UIA) – mere herom i dette indlæg – og den har i det hele taget fået fantastisk feedback fra både presse og private personer på de sociale medier, med udtalelser som f.eks.:

"... jeg er totalt henført! Tænk sig en bog om at skærpe sit visuelle view på livet, om at ville det sete. Det er da for fedt! Og med afsnit som: almindeligheder, sjældenheder og muligheder kan det kun blive en god rejse.”

"Denne bog er vigtig!"

”... og med den låner hun os allesammen sine vidunderlige briller og sin nørdede værktøjskasse, så vi kan gå på jagt oppe, nede, ude og inde og se hverdagen i et nyt lys.”

”Verden blir’ lidt større og hverdagen lidt mere forunderlig ..."

Bogen kan naturligvis købes/bestilles i din nærmeste boghandler eller bestilles direkte fra forlagets hjemmeside: Byens Forlag