Polyteknisk miljø

I sommeren 2011 blev Aarhus Maskinmestersskoles nye visuelle identitet lanceret. I dag har en maskinmester mange forskellig rettede kompetencer og en meget polytekniske tilgang til en opgaveløsning. Identiteten skulle derfor sætte fokus på uddannelsens høje niveau og mange muligheder som erstatning for maskinmesterens historiske rolle i værkførerrummet på søen.

Logoet består af en let, svævende kube med åbne, lukkede, transparente, lyse, mørke og farvegraduerede sider. Dels har de forskellige udtryk mange symbolikker, dels matcher udtrykket de visuelle rammer som uddannelsen skulle flytte over i, nemlig Navitas-bygningen i Aarhus havn. Det robuste udtryk i logotypens forkortelse; AAMS, danner et roligt og solidt fundament, som giver associationer til cylindere, o. lign. Tyngden signalerer en branche og en uddannelse, hvor man har begge ben på jorden samtidig med fleksibilitet og en bred vifte af kompetencer.

Der blev udarbejdet en designguide, dels til implementering på diverse produkter dels for at give indsigt og forståelse for løsningen til bla. medarbejdere. Ved launchen var det derfor også oplagt at invitere dem til en introduktion til processen og tankerne bag løsningen – en klog beslutning.

“Det var en fornøjelse at opleve Christina præsentere logoet på en seriøs, uhøjtidelig måde, der både var overbevisende og fik smilet frem undervejs”
– Simon Bek Rasmussen, Projektkonsulent, AAMS