Værdier bliver levende

Foreningen Danmarks Private Skoler udarbejder en del materiale for at orientere om og skabe indsigt i privatskoler. Gennem en årrække har jeg haft fornøjelsen af at stå for det trykte materiale med tilhørende billedkoncepter.

I årsberetningen 2017 lod vi os inspirere af et fotoprojekt, som jeg havde udført på Byens Hegn samme forår; Mandala-antropologi. Vi lavede et mandala-foto for hver af foreningens 15 værdiord samt en fællesmandala til forsiden med elementer fra dem alle. Det var en fantastisk spændende opgave – dels at finde på ting der kunne dække indholdet af værdiordene, dels at finde dem frem og sidst men ikke mindst at konstruere de i alt 16 mandalaer på gulvet i fotograf Ebbe Forups fotostudie. Mere om processen i blogindlægget her.

I 2018 blev et enkelt element fra forsidemandalaen – den røde tråd – fremhævet og udviklet konceptuelt. Med en masse fantastiske børn på forskellige alderstrin fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium fik vi taget en serie billeder med den røde tråd som gennemgående element, og det er der blevet en meget vellykket årsrapport med supplerende tryksager ud af.

I de første fem år blev tryksager rigt illustreret med fotos af børn i forskellige aldre og situationer fra foreningens varierede billedebank. Elever fik i fritlagte udgaver lov til at boltre sig foran, bag og i tekst og grafer. Eksempler på forsider th og herunder links til pdf’er:

Årsberetning 2018

Årsberetning 2017

Årsberetning 2016

Værdierne gør forskellen

10 fordomme og fakta om Privatskolerne